Menu
Food

De ce să irosim mâncarea? Cum reducem impactul alimentar asupra mediului

Cel mai bun mod de a reduce impactul alimentar este să te asiguri că nu arunci mâncarea! Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să consumi întotdeauna tot ce este pe farfurie – forțând corpul sa asimileze o cantitate de mâncare de care nu are nevoie, nu va face nimănui nimic bun. Însă respectul de bază pentru plantele și animalele pe care le consumi și pentru pământul care le furnizează ar trebui să fie factorul declanșator care te va ajuta să devii mai conștient de dimensiunea porțiilor pe care tu și familia ta ai cu adevărat nevoie și mai atent la modul în care depozitezi alimentele. În plus – dacă poți găsi timpul – există o mulțime de trucuri pentru utilizarea resturilor.

Schimbă ceea ce cumperi și mănanci

Consumul unei cantități mai mici produse de origine animală, evitarea alimentelor modificate genetic, optarea pentru produse ecologice sau locale și creșterea alimentelor proprii sunt toate modalitățile de a reduce amprenta pe care o avem asupra mediului. Cantitatea de ambalaj din jurul mâncării și băuturii este un alt segment în care poți face diferența.

Fii constant!

Pentru majoritatea oamenilor, schimbările reale, durabile în viața și în obiceiurile lor se produc lent. Pe măsură ce devii mai conștient de ceea ce mănânci și bei și de impactul pe care îl produci asupra lumii din jurul tău, vei începe în mod natural să schimbi deciziile pe care le iei, într-un ritm pe care îl poți asimila în mod corespunzător.

Dar fiecare alegere verde pe care o vei face va fi o declarație – și va face o diferență reală.

No Comments

    Leave a Reply